Wat is er te zien?

Introductiewand
Hier ziet u op welke wijze de Canadese divisies door het gebied getrokken zijn, de bevrijdingsdata van verschillende dorpen en steden en een paar belangrijke plaatsen waar zware gevechten hebben plaatsgevonden. Ook het aantal slachtoffers staat hier vermeld. In de kijkgaten ziet u een diavoorstelling met beelden van de bevrijding.

De informatietafels
Het informatiecentrum helpt u meer inzicht te krijgen in de inrichting van de begraafplaats. Wie liggen er begraven? En welke bijzondere verhalen schuilen achter de gesneuvelde militairen? U vindt de antwoorden op de schermen van de informatietafels.

Filmzaal
De filmzaal is het hart van het informatiecentrum. Neem plaats in de filmzaal en bekijk de film die alle aspecten van de Canadese Begraafplaats belicht. De film duurt ongeveer 17 minuten en herhaalt zich automatisch.

Leestafel
Wilt u de documenten over de vier levensverhalen uit de ontmoetingskiosk of verhalen van belangrijke bevrijdingsoperaties in het oosten en noorden van Nederland nog eens rustig nalezen? Dat kan aan de leestafel. Hier liggen verschillende leesmappen, waaronder ook een map met originele krantenartikelen over bevrijdingsacties.

Tegelwand
Op deze wand worden afwisselend presentaties getoond die gemaakt zijn door basisschoolleerlingen uit Holten en uit Canada.