ICB Events

Het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats Holten (ICB) is dit jaar gestart met een reeks avondbijeenkomsten in de Enklaarzaal. Gastsprekers zullen de aanwezigen informeren en inspireren over onderwerpen op het gebied van oorlog, bevrijding, vrijheid, vrede en wederopbouw.

Kamerlid Derk Boswijk is woordvoerder defensie en woordvoerder landbouw voor zijn partij (CDA). Bij zijn eerste officiële bijdrage in de Tweede Kamer (maidenspeech) legde hij de verbinding tussen het belang van voldoende voedsel en de handhaving van de vrede en veiligheid. De oorlog in de Oekraïne en de crisis in de landbouw hebben die twee onderwerpen een extra dimensie gegeven, die Boswijk in het centrum van de politieke actualiteit hebben gezet. Zie bijgaand cv.

Derk Boswijk vertelt over zijn drijfveren in de politiek, over het belang van het blijven herdenken, voor nu en voor later.

Titel:                    'Voedselzekerheid, Vrede en Veiligheid'  

Datum:               maandag 5 september 2022. Aanvang presentatie: 20:00 uur. Inloop vanaf 19:30 uur.

Locatie:              Informatiecentrum Canadese Begraafplaats, Eekhoornweg 10 te Holten

Aanmelden:     info@canadesebegraafplaatsholten.nl

Er is ruimte voor maximaal 50 bezoekers. Op basis van volgorde van aanmelding.

Entree: volwassenen: € 5,-  Jongeren t/m 17 jaar: € 2,50. Inclusief koffie, thee, frisdrank.

Gelieve vooraf te betalen. U ontvangt een bevestigingsmail met betalingsinstructies.

De ICB Events commissie heet u van harte welkom.

Nico Arfman, Hedwig Dikkers, Maryon van der Weide


Beknopt cv Derk Boswijk:

Derk Boswijk (1989) is Kamerlid voor het CDA sinds 2022. Hij was eerder politiek actief in de provincie Utrecht. Zijn opleiding liep via het VMBO, het MBO, HBO naar de universiteit van Leiden. Hij volgde de initiële opleiding Reserve Officier aan de Koninklijke Militaire Academie.

Boswijk was actief als (assistent) makelaar, had een eigen ingenieursbureau, en hij werkte als projectontwikkelaar.

LinkedInprofiel:

https://www.linkedin.com/search/results/all/?keywords=derk%20boswijk&origin=RICH_QUERY_SUGGESTION&position=0&searchId=e6e5e015-c278-4313-b427-2c0ce0299e90&sid=90W