ICB Expo

Tijdelijke expositie Rol  van de First Nations in de 2e Wereld Oorlog

Vanaf 22 oktober 2022 tot eind januari 2023 is er in het ICB een tijdelijke tentoonstelling ingericht over soldaten van inheemse afkomst die onderdeel waren van het Canadese bevrijdingsleger. Met name over de mannen die tijdens de bevrijdingsopmars sneuvelden en nu op de Canadese Begraafplaats in Holten hun laatste rustplaats hebben gevonden. Ook wordt er aandacht besteed aan de situatie van de inheemse bevolking van Canada en hun achterstelling die tot in deze eeuw heeft bestaan. 
 

De informatie is in de vorm van posterpresentaties en wordt aangevuld door allerlei objecten en attributen die deze dappere strijders tijdens de operaties in West Europa bij zich droegen. Deze materialen geven een kijkje in hun cultuur en spirituele gebruiken.

Achtergrond informatie is op de leestafel in het centrum en hiernaast op onze website te raadplegen. De expositie is tot stand gekomen door samenwerking met Berry en Yvonne Swarthoff van restaurant Mondani in Lochem en de stichting NANAI.

De opening is zaterdagochtend 22 oktober. De openingshandeling zal verricht worden door First Nations-gasten die voor een aantal culturele manifestaties in ons land zijn.