Bezoekersinformatie

Een stukje Canada op de Holterberg
Het ereveld 'Canadese Begraafplaats Holten' op de Holterberg is een indrukwekkende herinnering aan de Tweede Wereldoorlog. In het voorjaar van 1945, na vijf jaar van onderdrukking, bevrijdden (overwegend) Canadese troepen Noord- en Oost-Nederland. De Nederlandse overheid stelde gronden ter beschikking om de 1394 omgekomen soldaten een laatste rustplaats te geven.

In het naastgelegen informatiecentrum houden we met persoonlijke verhalen, anekdotes en foto’s de gedachte aan de gesneuvelde militairen levend. Bekijk in de filmzaal een impressie van de bevrijding van Noord- en Oost-Nederland, ontdek achtergrondinformatie over de begraafplaats en luister naar indrukwekkende verhalen over de gesneuvelde bevrijders. Aan de informatietafels ontdekt u nog meer over de bevrijding en onze bevrijders.Bereikbaarheid


Auto

Canadese Begraafplaats Holten ligt op de Holterberg bij Holten. Het is bereikbaar via de A1, afrit 26 en 27. Volg daarna de borden Holterberg en Canadese Begraafplaats.

Openbaar vervoer

  • Trein: Op het treinstation van Holten stopt tweemaal per uur (éénmaal per uur in het weekend) de stoptrein tussen Apeldoorn en Almelo. Stap uit bij station Holten en loop aan de achterzijde via het Beukenlaantje de Holterberg op. Volg dan de borden ‘Canadese Begraafplaats’. 

  • Buurtbus: Het is mogelijk om met de buurtbus de Canadese Begraafplaats te bereiken. Een rit reserveren kan via de app TwentsFlex, de website www.twents.nl/flex of telefonisch via 088 – 033 1401 (lokaal tarief).KVK 08169735    
IBAN NL30.RABO.0140.5841.37 
BIC/SWIFT code: RABONL2U