Jaarlijkse plechtigheden

The 48th Highlanders
Elk jaar op een zondag rond 12 april wordt een herdenking gehouden voor de 20 gevallenen van het Regiment 48th Highlanders of Canada. Dit regiment bevrijdde Apeldoorn. Daarbij sneuvelde hun commandant Luitenant-Kolonel Mackenzie op 12 april 1945. De organisatie ligt in handen van de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums uit Apeldoorn.

4 mei Dodenherdenking
Elk jaar op 4 mei wordt ter gelegenheid van de Dodenherdenking op de Canadese Begraafplaats Holten een herdenkingsplechtigheid gehouden. Basisschoolkinderen spelen daarbij een centrale rol. We hopen hen zo te overtuigen dat oorlog moet worden voorkomen, vrede niet vanzelfsprekend is en er alles aan moet worden gedaan om de vrijheid te behouden. De herdenking begint om 11:00 uur en is vrij toegankelijk. De organisatie ligt in handen van de Stichting Viering Nationale Feestdagen Holten in samenwerking met de basisscholen.

Remembrance Day
Op de tweede zondag in november wordt een speciale herdenking gehouden ter gelegenheid van Remembrance Day. Deze herdenking begint om 11:00 uur en is vrij toegankelijk. De organisatie ligt in handen van de Seaforth Highlanders Memorial Pipes and Drums.

Kerstavond
Op kerstavond plaatsen basisschoolkinderen op alle graven brandende kaarsen. Het initiatief hiertoe werd in 1991 genomen door Leena van Dam. In haar geboorteland Finland is het traditie om op deze wijze op kerstavond overleden geliefden te herdenken. Mevrouw van Dam stelde voor de herdenking voor vijf jaar kaarsen beschikbaar. De Holtense stichting 'Welcome Again Veterans' heeft de financiering tot 2011 op zich genomen. De organisatie en financiering ligt nu in handen van de Stichting Viering Nationale Feestdagen in samenwerking met de basisscholen. De plechtigheid begint om 16.30 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk. 

Overige plechtigheden
Door het jaar heen bezoeken diverse Canadese Regimenten of organisaties de begraafplaats en houden hun eigen herdenking. Meestal worden deze herdenkingen vooraf gepubliceerd. Deze zijn ook vrij toegankelijk.